Jaunumi
2023. gada 9. marts 12:14

Izaugsmes studijas “Pūces aste” psiholoģe Rita Stafecka bibliotēkā

Neskatoties uz snigšanu, puteni un spēcīgo vēju 8. marta pēcpusdienā, bibliotēkā izaugsmes studijas “Pūces aste” psiholoģe Rita Stafecka sarunājās ar pasākuma dalībniecēm.

Ievadā Rita iepazīstināja ar sevi un stāstīja par iespējām, ko piedāvā izaugsmes studija –  joga,  meditācijas, personības izaugsmes treniņi, psihologa konsultācijas. Darbs ar klientiem pārsvarā notiek attālināti – tikšanās notiek Skype, Zoom platformā un Whatsapp. Turpmākajā pasākuma gaitā risinājām  uzmanības un atmiņas treniņa uzdevumus, ieklausījāmies stāstījumā par dažādiem psiholoģijas aspektiem.

Tad sekoja jautājumi, kuru rezultātā izveidojās spraigas diskusijas. Kā pateikt “nē” dzīves situācijās, lai nejustos vainīgs un nenonāktu konfliktā ar apkārtējiem, kā nospraust robežas saskarsmē ar līdzcilvēkiem.   Ko cilvēks, kā indivīds, var ietekmēt un ko darīt ar to, ko nevar izmainīt. Kas ir vajadzīgs cilvēkam, lai viņš justos labi gan psiholoģiski, gan fiziski. Visus jautājumus varēja apkopot vienā visaptverošā jautājumā – kā panākt, lai katrs dzīvotu možu, piepildītu ar cilvēcisku siltumu, veiksmīgu un laimīgu dzīvi?                                                                                                      

Protams, vienā pēcpusdienā var tikai mazliet ieskicēt ceļu sevis izpratnē un mērķu izvirzīšanā, bet galvenais ir viela pārdomām – vai man ir vēlme un gatavība pārmaiņām. Varbūt esmu apmierināts ar savu dzīvi, protu novērtēt un būt pateicīgs, jo bieži mēs nenovērtējam to, kas mums jau ir. 

Paldies izaugsmes studijas “Pūces aste” vadītājai Ritai Stafeckai par interesanto un saturīgo pēcpusdienu!

Dzidra Kalvāne, LNCB Pieaugušo literatūras nodaļas vadītāja